sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Tunnustus

Sain tunnustuksen Katjalta, kiitos tästä!

Tunnuksen saaneen pitää;
1. Kiittää tunnustuksen antajaa
2. Antaa tunnustus kahdeksalle bloggaajalle
3. Ilmoittaa näille kahdeksalle tunnustuksesta
4. Kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään

Kerron suurimman osan tunnustuksista Frendasta ja muutaman itsestäni.

huhti10 152

1. Frenda on kingi. Se osaa pomottaa muita talon koiria ja pitää huolta egostaan. Tämän takia se onkin lunastanut koirien johtajan paikan talossa. Johtajana Frenda hallitsee talon lelut ja pitää itsensä aina ajan tasalla tapahtumista. Frenda on myös todella itsevarma ja rohkea, eikä pelkää näyttää isommille. Kaikesta huolimatta se ei ole koskaan yrittänyt testata minua johtajuudessa.

2. Frenda pitää schipperkeistä. Ne ovat sopivan pieniä mustia vipeltäjiä kuten remppakin. Koskaan ei ole leikit koirapuistossa/muualla sujunut niin hyvin kuin tuon rotuisten kanssa. Ei Frenda oikein muun rotuisten kanssa suostukkaan leikkimään.

touko10 518

3. Frenda on pahin pallohullu mitä tiedän. (Tässä kohdassa monet varmaan miettivät, että niinhän se meidänkin musti..) Mutta Frenda on ihan omaa luokkaansa, sillä se ei lopeta pallolla leikkimistä ellei palloa piilota sen silmistä. Se leikkii pallolle, imee palloa, nukkuu pallo suussa ja työntää tahallaan pallon kaappien ja sohvan alle, jotta joku sen sieltä ottaisi ja alkaisi leikkiä Frendan kanssa.

4. Frenda ei tykkää lapsista. Vaikka se onkin vastoin kaikkia rotumääritelmiä ja odotuksia. Pentuna ne saivat silittää ja leikkiä, mutta nykyään lapsille haukutaan ja rähistään ja niiden silittelyä vältellään. Tämä ohtuu siitä ettei Frenda ole ollut tekemisissä lasten kanssa melkein ollenkaan elämänsä aikana.

IMG_7158

5. Frenda pitää aina huolta omistaan. Vaikka talomme muut koirat Fia ja Sony ovatkin joskus ärsyttäviä, niin huolehtii Frenda heistä. Lenkillä ollessa Frenda tarkkailee missä muut menevät ja juoksee aina etsimään Sonya jos huutelemme sitä luoksemme. Ja jos Fia inahtaa kivusta, juoksee se välittömästi paikalle ja tarkastaa tilanteen. Melkoinen sururääkyminen vasta alkaakin, jos Frenda on mukana Fian anaalirauhasten tyhjennyksessä (nim. kokemusta on).

6. Frenda on tunteiden esittämisen mestari. Oli kyseessä mökötys tai hämmästys, se osaa olla hyvinkin ihmismäinen. Frendalla on ilmeikäs naama mikä vääntyy kaikenlaisiin ilmeisiin.

Sitten muutama oma paljastus.

7. Vaikka olenkin Frendan pomo, teen tahallani monia asioita jotka alentavat arvoani pomona. Pidän esim. siitä kun Frenda nukkuu vieressäni ja syö kanssani omenoita ja välipaloja, sekä annan sen itse valita millä lelulla sen huvittaa leikkiä. Joskus saatan jopa kaataa koko lelulaatikon nurin, että mieleinen lelu löytyy. Annan sille myös jatkuvasti huomiota ja rapsutteluja ja annan Frendalle myös paljon päätösvaltaa asioissa. Kaikesta huolimatta Frenda on tottelevainen koira, joka uskoo aina sanaani.

8. Innostun helposti asioista, jotka liittyvät koiran koulutukseen. Olen esim. katsonut sokeakoirista sun muista apulaiskoirista liittyviä ohjelmia ja yrittänyt jälkeenpäin opettaa samoja asioita Frendalle. Tästä syystä Frenda osaa ottaa sukan jalasta ja avata jääkaapin/ovet apuvälineitä käyttäen. Ollaan myöskin treenattu koiratanssia ja yritetty vähän jäljestää herkkupaloja tai ihmisiä maastosta pelastuskoirien tavoin. Toko on kuitenkin ainut laji, joka on todella vienyt mennessään.


Tässä oli muutama lyhyehkö paljastus. Lopuksi vielä ilmoitan, että pistin postissa nyt vihdoin ja viimein tokokoeilmoittautumisen ja 19.11.2011 olisi meillä kisastartti Varkaudessa. :)

3 kommenttia:

  1. Ihania paljastuksia :) ja huippuhieno tuo ryhmäkuva!

    Haluaisitko kertoa, miten tuo koiran silmätutkimus tehtiin? Mua kiinnostais jossain vaiheessa kans teettää Dacille noita terveystutkimuksia, mut olis kiva kuulla niistä vähän etukäteen ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vastauksesta! Mekin asutaan sen verran pienellä paikkakunnalla, että voitaisiin mennä joskus johonkin joukkotarkkiin. Nehän on usein edullisempiakin, muistaakseni keväällä olisi lohjalla ollut silmät 40e ja silmät sekä sydän sitten vielä edullisemmat... :)

    VastaaPoista
  3. Löysin sen vanhan lehden, jossa oli mainos siitä joukkotarkista: silmät maksoivat 40e, polvet 10e ja sydän 10e :)

    VastaaPoista