maanantai 1. marraskuuta 2010

Matka kohti täydellistä johtajuutta

loka10 475

Täydellinen johtajuus, siinä vasta onkin haaste!

Määrätietoiselta ja hyvältä johtajalta vaaditaan paljon, mutta vähemmälläkin pärjää. Ei tarvitse olla täydellinen johtaja kasvattaakseen koirastaan totteleivaista ja hyvinkäyttäytyvää yksilöä.
Olen itse aina haaveillut sellaisesta koirasta, joka olisi täysin hallinnassani. Joka tilanteessa. Frendan pentuaikoina sitä en pahemmin tullut ajatelleeksi. Onneksi tuosta pikkuisesta on kasvanut aivan mahtava veijari vähemmälläkin väännöllä. Frenda taisi luovuttaa johtajuuden jo kauan aikaa sitten, sillä se ei ole koskaan testaillut minua kunnolla.
Koiraohjelmien katselun sijaan käytin eilisen päivän koirakirjoja selaillessa. (Viime kerrasta taitaakin olla vuosi..) Se avasi silmiäni enemmän ja olen alkanut miettiä tarkemmin asemaani, ja erityisesti sitä kuinka olla entistä parempi johtaja. Tämän kuukauden aikana (ja eteenpäin) aijonkin kiinnittää huomiota enemmän omaan käyttäytymiseeni, jotta osaisin lähettää Frendalle oikeanlaisia signaaleja kaikissa tilanteissa ja välttää epäselvien singaalien lähettämistä. Tarkoitus on siis perehtyä pieniin yksityiskohtaisiin eleisiin ja asioihin. Yllättävän monen asian voi kertoa koiralle pelkällä äänellä ja kosketuksella. Muutaman "käyttäydyit halutulla tavalla"-pisteen tiesinkin entuudestaan.

Jonkun mielestä tämä voi olla turhaa, mutta miksikäs sitä ei kokeilisi yhteisiä rajoja koiransa kanssa? Ken tietää mihin se voi johtaakkaan..

loka10 438

Tässä tälläinen toisenlainen, toivottavasti ajatuksia herättävä päivitys.

4 kommenttia:

  1. Hienoja kuvia teidän blogissa ja nätti tyttö tämä Frenda! Tänne täytyy palata uudelleen. Joo, kyllä sitä välillä tuntuu ettei pienelle koiralle ole yhtä jämpti kuin isolle... Iiris kyllä tottelee mamia, mutta väliin tulee iso ego tielle =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, mukava kuulla! :)

    Se on kyllä totta, vaikka meillä noita koiria onkin vain pienikokoisena :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastavierailustasi =) Iiris on haettu Ylöjärveltä, Pirttikallion tilalta. Blogin oikeassa reunassa on linkki Iiriksen alkukotiin, jos haluat tutustua paremmin!

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä! Voisihan sitä käydä tutustumassa ihan vain huvin vuoksi. :)

    VastaaPoista