maanantai 27. helmikuuta 2012

Treenikisat!

Viime viikon tiistaina AVO-kisaryhmämme pärähti käyntiin. Sitä päivää ollaankin Frendan kanssa odotettu kuin kuuta nousevaa, sillä ryhmätreenit ovat paras tapa treenata.

No kuitenkin vasta paikan päällä saatiin Frendan kanssa tietää, että kurssi alkaa leikkimielisillä kisoilla. Heti ensimmäiseksi ajattelin, että saan taas hävetä silmäni päästä kun Frenda lusmuilee jokaisen liikkeen kohdalla (syynä eritoten se että jouduimme olemaan viimeiset 6 koirasta ja sen aikaa täytyi odotella ulkona 0-kelissä). Jälleen kerran sain yllättyä todella positiivisesti!

IMG_7801
Frenda lumisateessa

Kisojen tarkoitus oli katsoa mitä hiottavaa meidän liikkeissämme on, jotta osaisimme parantaa niitä. Kirjuri kirjasi paperille asioita, joissa olisi parantamisen varaa. Kursivoidut tekstit ovat tuomarin kommentteja.

Kisat alkoivat yhteisellä luoksepäästävyydellä ja paikkamakuulla. Luoksepäästävyys hyvä, istui koko ajan paikoillaan. Maahan menossa ei ongelmaa, mutta heti kun lähdin liikkeelle, Frenda nousi seisomaan. Nopean maahanpalautuksen jälkeen loppuliike sujui viileästä ilmasta huolimatta loistavasti! - "Nousi heti koiran jäätyä yksin."

Ennen kun varsinainen vuoromme tuli, viritin Frendan treenivalmiiksi lyhyillä seuraamispätkillä ja pienellä leikkituokiolla.

Ensimmäiseksi oli seuraamista hihnassa. Lähti hyvin mukaan ja katsekontakti pysyi. Käännökset menivät todella hyvin, paremmin kuin aikaisemmin! Selvästi oli tapahtunut edistystä, vaikka olen ottanut kotitreeneissä vapaana seuruutusta. Ainut miinus oli, ettei Frenda pysähdyksien aikana aina istunut, varsinkaan suoraan. Ja omista tunaroimisista puhumattakaan :D - " Liikkeestä seis - ei ymmärtänyt tänään, lopun perusasento vajaa, oma kävely alussa hidasta."

Sitten seuraamista vapaana. Ei voinut muuta ajatella kuin mitä ihmettä?! Frenda oli suoraan sanottuna mahtava! Kotona ennenkin mennyt hyvin, mutta tämänkertainen suoritus oli kyllä paras koskaan; katsekontakti pysyi taukoamatta ja liikkeestä pysähtymiset ja käännökset suoria ja nopeita. Kun vertaa oikeiden kisojen pieleen menneeseen 5½, niin kyllä ihan hävettää kun taitoa oikeasti löytyy. - "HIENO!!"

Jäävät ovat aina meidän ongelmakohdat ja sen huomasi. Elikkä liikkeestä maahan. Joka kerta talvitreeneissä sama juttu; ei suostu menemään kylmän maton päälle makaamaan. Joten kerran otettiin ihan liikkeenomaisesti. Mutta kun Frenda jäi vain seisomaan, otin herkkupalan kanssa yhden maahanmenon. Tuomaritkin olivat sitä mieltä, että tuo kylmyys on ihan pikkuongelma, sillä kisoajankohdat voi valita sopivaan vuodenaikaan. - "Ei edes yrittänyt mennä maahan -> kylmä."

Seuraavaksi meidän lempiliike, luoksetulo. Vauhti on ihan uskomaton ja tarkkuus loppuasennossa. Ihan selkeästi Frendan lempiliike :D - "WAU!!! Matto meni rullalle!!"

Toinen ongelmaliikkeemme, liikkeestä seiso. No vähän tuota reaktionopeutta pitäisi parantaa, sillä Frendalla on aina tapana "vähän" hiipiä perässä. Muuten ei ongelmaa, loppuasento hyvä, mutta nyt tuo hiipiminen pitää kitkeä pois. - " Ei pysähtynyt heti käskystä, vaan omatoimisesti pari metriä myöhemmin."

Viimeisenä tietysti hyppy. Muuten meni mainiosti, mutta takajalka kolahti esteeseen. Oikeissa kisoissa olisi -2 pistettä, mutta ei se niin vakavaa näissä kisoissa. Meidän tuurilla hallin pyöreähköstä katosta tippuivat lumet hyppy-liikkeen aikana, mutta kovasta ryminästä huolimatta Frenda seisoi paikoillaan hienosti. Ilme tosin oli aivan järkyttynyt :D - "Hienosti toimi lumien tullessa katolta!"

Kirjurin/tuomarin loppukommentti oli: "Makeat perusasennot!"

Kaikenkaikkiaan treenikisat menivät hyvin! Vaikka tuomarit keskittyivät ongelmakohtiimme, mikä näkyy ei-niin-ylistävissä kommenteissa, saatin Frendan kanssa tosi mukavaa palautetta. :) Kotimatkalla oli Frendan suhteen ihan voittajaolo, kun huomasi että yhteistyö luistaa aikaisempaa paremmin. Kun kotona viilettää neljä koiraa, on minun ja Frendan oma kahdenkeskinen harrastus tärkeää.

Uskon että luvassa on loistava kurssi, kiitos yhteishenkisen ryhmän ja kahden lempiohjaajani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti