keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Taas se on menoa!


Kauhukseni täytyy taas todeta, että ilmoittauduin nyt viime maanantaina 14.4 järjestettäviin TOKOkisoihin Pieksämäelle!

Kisoja olen jo pitkin kevättä metsästellyt ja innolla haaveillut, mutta aina kun meidät hyväksytään viralliseen kokeeseen, iskee paniikki. Joka tokotreenin jälkeen on ihan maailmanmestariolo, mutta nyt alkaa se vaihe kun huomaa miten huonolla mallilla jokin liike on.

En aijo kuitenkaan ottaa stressiä, sillä Frenda osaa nuo liikkeet jos vain haluaa. Laadin eilen illalla pienen listan, jossa on kaikki hiottavat asiat:

  • Liikkeiden alut

  • Liikkeiden välit (täytyy vain saada pysymään into tekemiseen)

  • Jääviin terävämmät reaktiot

  • Paikkamakuussa maahan/istumaan meno kertavarmaksi

  • Hiekkapohjaisella alustalla treenaus


  • Noita muutamaa asiaa aijon tässä reilun viikon aikana hioa. Olen aikaisemminkin harjoitellut niitä, mutta treenaus on nyt taas paikallaan. Pieksämäellä on tuhkahiekkapohja ja minulla ei ole pohjan kovuudesta mitään hajua, joten aijon treenata Frendan kanssa mahdollisimman monenlaisissa hiekkapohjaisissa paikoissa tottumuskysymyksen vuoksi. Eiköhän tämä tästä :)

    Kun remppa kuuli kisoista, sillä oli lähinnä näinkin innostunut ilme: IMG_9967

    Eilen päästiin pitkästä aikaa yhteistreenaamaan harkkoihin! Sitä ennen odottelin kuitenkin Frendan kanssa siskon ja Finella-pennun harkkojen aikana ja otimme parkkialueella hihnassa seuraamista ja luoksetuloa. Kuramaasta huolimatta mukavasti sujui.

    Meidän treeneissä oli vuorossa noutoa ja ruutua. Noutamiseen käytin metallikapulaa, sillä kapulatilaukseni odottaa vielä M&M:ssä. Frenda odotti hyvin paikallaan ja lähti kuin ohjus kapulaa hakemaan. Kun piti minun luokse kapulan kanssa kipittää, oli vauhti suorastaan matelevaa. Loppuasentokin sujui tahmaisesti sormella auttaen. Ohjaajan kanssa päädyttiin harjoittelemaan luokse tulemista apuna käyttäen kahta kapulaa ja herkkuja. Kun Frenda lähti kapulan perään ja oli kääntymässä minua kohti, lähdin juoksemaan toiseen suuntaan jotta Frenda kiihdyttäisi vauhtia. Kun Frenda tavoitti minut, tehtiin vaihtokauppa. Hyvin meni, tätä täytyy ehdottomasti jatkossakin hyödyntää :)

    Ruutua ehdimme ottaa pienenpuoleisesti. Ensin perus ruutuun lähetyksiä ~15 metrin päästä lelupalkalla ja sitten uutena harjoiteltiin ruudusta seuraamaan siirtymistä. Jätin Frendan ruutuun makaamaan ja lähdin viistoon kävelemään poispäin. Kun huusin olkani yli "MENNÄÄN", Frenda säntäsi salamana vierelle. Loistavaa!

    Ruutu ja nouto veivät niin paljon tilaa, että otettiin Frendan kanssa keskenämme hallin laidalla kaukokäsky-siirtymiä. Ja taas tapahtui jotain uskomatonta: Frenda osasi ammattilaismaisesti MAAHAN-SEISO ja ISTU-SEISO vaihdot! Käytin apunani lapasta ja välillä pientä lankkua, jottei etulinja siirtyisi. Ollaan kotona harjoiteltu näitä kahta ahkerasti ja nyt se alkoi tuottaa tulosta. Rehellisesti sanottuna olen aina ihmetellyt kuinka koira voikaan oppia nousemaan istu-seisossa jne siirtämättä linjaansa ja nyt voin ylpeänä todeta, että kyllä se meijän Remppa osaa. :)

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti