torstai 9. elokuuta 2012

Koirahierontaa

Viime perjantaina eli melkein viikko sitten kokeiltiin Frendan kanssa koirahierontaa. Ja vielä ihan ammattilaisen tekemänä. Olin odottanut päivää jo monta viikkoa, mutta kaikki ei ihan mennytkään niin kuin odotettiin...

Ajoimme siskoni kanssa hierojan pihalle ja kävin aluksi Frendan kanssa pienellä kävelyllä, jotta lihakset lämpiäisivät ja tarpeet tulisi tehtyä. Päivä oli kuuma ja Frenda läähätti minkä suustansa ehti. Pienen lenkin jälkeen menimme hierojan kanssa talon alakertaan, jossa hieronta tapahtui. Huone oli hämärä ja viileä. Frenda tutki paikkoja samalla kun kävin hierojan kanssa läpi tarvittavia asioita. Yhtäkkiä kesken keskustelun huomasimme huoneen tolpan vieressä kamalan pissisotkun. Joku päättikin alkaa merkkailemaan sisälle! Kyllä nolotti, varsinkin kun hieroja on monen vuoden takainen tokotuttumme.. No eihän siinä mitään, jäljet siivottiin ja jatkettiin keskustelua. Eikä siinä vielä kaikki, jo toinen yhtäkkiä kun Frenda ampaisee jalkojeni vierestä samaan paikkaan haistelemaan ja koittaa kyykistyä merkkaamaan samalla kun nostan sitä ilmaan karjaisten. Jo oli taas pienet pissit väännetty lattialle. Siihen loppu vapaana jaloittelu!

Nolon alun jälkeen siirryttiin itse asiaan, hierontaan. Lattian viileydestä huolimatta Frenda läähätti aika voimakkaasti, mikä haittasi koiran keskittymistä. Aluksi Frenda seisoi hetken aikaa, kunnes yritettiin kiepata se kyljelleen. Tämä sujui vielä kohtuullisen hyvin. Hieroja rauhoitteli Frendaa ja alkoi aloitella hierontaa. Kaikki sujui siihen asti hyvin, kunnes käsi kulkeutui takajalkojen varpaiden väliin, Frendan inhokkikohtaan. Ja siihen loppui yhteistyö! Frenda alkoi sätkiä ja potkia niin kovaa kuin ikinä jaksoi. Yritimme yhdessä hierojan kanssa pidellä Frendaa aloillaan mutta kyllä oli työ moisen pikkukoiran kanssa. Välillä saimme sen pariksi minuutiksi aloilleen, mutta aina sama kohtaus jatkui. Tällaisissa tilanteissa Frendan tahdon/lihasten voima vasta tulee näkyviin. Sain käsivarsiin olkapäitä myöten melkoisia naarmuja, joista myöhemmin tuli kipeitä mustelmia. Frenda oli niin tuohtunut, että läähätys oli kiihtynyt todella voimakkaaksi, korvat vetäytyivät taakse ja silmät seisoivat kauhistuneena päässä.

Kamppailua oli kestänyt jo 40min. Samassa ajassa hieroja olisi hoidellut pienen koiran päästä varpaisiin, mutta hierotun koiran sijaan meitä odotti puhki uupunut bulldoggi. Olimme siirtyneet jo lattialta sohvalle kun mikään ei tuntunut tehoavan. Sohvalla sama mielentila jatkui, mutta Frenda oli niin uupunut että se suostui jopa istumaan lähellämme. Kylkiasento ei tullut enään kenenkään mieleen. Päätimme hieroa Frendaa istualteen, vaikka tästä asennosta hieronta on lähes mahdotonta. Pitkän silittely ja tunnustelu tuokion jälkeen Frendan hengitys alkoi rauhoittua ja mielentilakin koheni. Hieroja kävi läpi selkärangan aluetta löytäen tokokoirille tyypillisen kireän pisteen, joka Frendan tapauksessa oli tosi kireä. Oli hauskan näköistä kun Frenda lopulta alkoi kuunnella hierojaa. Se istui uneliaana katsoen sohvan reunaa ja kun hieronta osui kireään kohtaan, se nosti katsettaan minua päin ja pidätti hengitystään kunnes taas jatkoi rentoutuneen näköisenä istumista. :) Olo oli lopulta niinkin rentoutunut, että Frenda kävi sohvalle makaamaan ja nukahti loppuhieronnan ajaksi. Kotiin lähdön koittaessa jouduin useaan otteeseen herättelemään unikekoa, joka oli pitkään unenpöpperöinen.


Kaiken kaikkiaan saimme koko hieronnan aikana hoidettua vain kireän pisteen yläselässä, mikä tietysti hieman harmittaa Frendan kannalta. Frendalta löytyi alaselästä kipeä kohta, joka täytyy ensi kerralla hoitaa ehdottomasti pois. Rehellisesti sanottuna hierontareissu oli odotettua kamalampi, mutta onneksi loppua kohden kaikki sujui hyvin. Turha reissu se ei ainakaan ollut, sillä saimme avattua kireän lihaksen selässä ja itse sain rutkasti ohjeita ja neuvoja, miten voin kotona ollessa hieroa Frendaa! :) Kunhan nyt keksisin miten  kylkiasennon saa mieleiseksi....  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti