keskiviikko 1. elokuuta 2012

Sadekesää ja koiranäyttelyitä

IMG_4907

Kaikki ihanat kesäsuunnitelmat Frendan kanssa valui sateen mukana pois. Haaveissa oli telttailua, mökkeilyä, uiskentelua ja muuten vaan riehuntaa kesäauringon alla. No onneksi ei ehditty toivoa menettää, sillä alkukesästä huolimatta aurinkoa ja kesäriemua on riittänyt lähipäivinä useaan otteeseen. :)  Tästä se kesä vasta alkaa!

Näin muutaman viikon sisällä ollaan vierailtu kaupungissa pariinkin otteeseen. Frenda pääsi ihastelemaan tivolia, lenkkeilemään upouusilla luontopoluilla ja pikkasen jopa shoppailemaan. Frendalle ostettiin M&M:stä vihdoin ja viimein Hurtan kylmäliivi, joka osoittautuikin meidän hellepäivien sankariksi! 
IMG_5161


Rehellisesti voin myöntää, että kesä-heinäkuun aikana Frenda sai loikoilla ja lomailla tokotouhuista ihan sydämensä kyllyydestä! 24 tuntia tuntuu niin lyhyeltä ajalta kun koko loma mennyt töitä tehdessä ja sadetta pidellessä. Meidän minuuttitreeni kerran viikossa on kuitenkin kasvattanut kummankin intoa, mikä on millitarkkaa työskentelyä parempi! :) 
Frendan kanssa palaillaan pikkuhiljaa liikkeiden pariin, sillä 11.8 ovat meidän toivottavasti viimeiset ALO kokeet.   


Hyvän mielen koiranäyttelyt 29.7


Meidän piti Frendan kanssa mennä tänä vuonna ensimmäisiin virallisiin koiranäyttelyihin, mutta aloinkin sen homman suhteen jänistämään. Päätin sitten osallistua todella leikkimieliseen Hyvän mielen koiranäyttelyyn, jossa tietysti ilmainen osallistuminen ja M&M:n palkintokassit houkuttimena ;) Luulin että kyseessä olisi ollut mätsärityylinen esiintyminen, mutta pärjäämiseen vaadittiinkin riehakasta asennetta ja iloisuutta. Ensin koirakot esiintyivät kehässä kahdestaan. Kehä juostiin kaksi kertaa ympäri, jonka jälkeen piti mennä tervehtimään jääkarhupukuun pukeutunutta ihmistä. Luulin hommaa helpoksi nakiksi, mutta Frenda jostain kumman syystä ei uskaltanut mennä puolta metriä lähemmäksi jääkarhua. Kyseessä ei ollut niinkään varautuneisuutta vaan epäkiinnostusta. No epäonnistuneen tervehtimisen jälkeen oli vuorossa sydämen teko kehän sisällä. Eli jokainen kokelas teki kehässä sydämen muotoisen juoksupätkän. Saimme tästä osiosta sinisen nauhan, jonka jälkeen siirryttiin sinisten finaaliin. Jokainen koira teki vuorollaan edestakaisen juoksupätkän, jonka aikana täytyi näyttää mahdollisimman iloiselta. No, lämpötila lähenteli +28:aa eikä Frenda taatusti jaksanut tuomarille hymyillä :D Jäimme siis palkinnotta tästä kisasta. 


Ei siinä kuitenkaan vielä kaikki - seuraavana vuorossa oli koirien oma Talent-kisa! Se kuulosti hauskalta ja tietysti mentiin mukaan. Jokainen teki vuorollaan jonkin sortin tempun. Kilpailijoilta nähtiin niin pusuja kuin kierimisiä. Frenda osaa monta temppua mutta tällä kertaa teimme lällyn "ympäri" esityksen, mikä kyllä valitettavasti jätti meidät ulos palkinnoilta. Kaikkea täytyy kuitenkin kokeilla ja tällä kertaa tällaista! :)


Koiranäyttelyistä koiranäyttelyihin. Kun kisat oli ohi, mentiin Frendan kanssa katsomaan ihan oikeita näyttelyitä. Ranskanbulldoggi kehä oli loppunut ennenkuin saavuimme paikalle, mutta paikalla oli muutakin nähtävää. Kyllä sitä haikeana katsoo miten ihanaa olisi näyttelykoira omistaa, mutta parempi pyöriä toisenlaisissa kisoissa. Säästökuurista huolimatta Frenda sai valkata itselleen mieluisan lelun, joka tuotiin ranskispinssin mukana kotiin :) 
       

2 kommenttia:

  1. Onko tuo viilennysloimi ollut kuinka pätevä? Miten se eroaa tehon puolesta esim. märästä pyyhkeestä? :) ihan mielenkiinnosta kyselen, kun (agi)kisoissa olen tuota loimea nähnyt muutamalla koiralla :)

    VastaaPoista
  2. Tuo kylmäliivi on kyllä helpottanut kummasti kuumilla säillä. Raskaankin läähätyksen pystyy aika nopeasti tasaamaan ja mitä pidempää liiviä pitää, sen parempi koiran olo on ollut :) Tehosta en nyt osaa niin sanoa kun ei olla paljon pyyhkeitä käytetty, mutta kylmäliiville pisteet ropisee siitä että se ei kastele koiraa ja pysyy mukavasti paikoillaan. M&M:n myyjä taisi vielä sanoa, että liivi ei ota koiran kehosta lämpöä itseensä ja materiaalin vuoksi haihtuminenkin tapahtuu hitaammin.

    Näin lyhytkarvaisella koiralla testattuna voin kyllä suositella! :)

    VastaaPoista