maanantai 4. toukokuuta 2009

Hihnassa kävelyä täytyy alkaa kunnolla harjoitella, koska eilen bongasin Suomen Kennelliiton sivuilta 3 mahdolliset näyttelyt. Ensimmäiseksi taidamme suunnata Heinolassa järjestettävään pentunäyttelyyn. Vaikka ensimmäisiin näyttelyihin on vielä pari kuukautta, ei ole pahitteeksi alkaa jo valmistautumaan. Eniten harjoitusta taidan tarvita minä, koska näyttelyt olisivat myös omat ensimmäiset :)

Näyttelyharjoitusten suhteen ollaan pidetty "taukoa", kun päivät kuluvat muuta touhuillessa. Luoksetuloharjoituksiin olen puolestaan panostanut näin viikonlopun aikana. Treenit ovat ihan välttämättömiä, kun Frenda ulkoilee takapihalla useimmiten vapaana. Jostain kumman syystä takapihalle on ruvennut kasvamaan korvasieniä O_o, joten pitää olla tarkkana ettei mene sienet väärään suuhun..

Frenda on vähän aikuistunut, kun lelut eivät ole enää se "ykkösjuttu". Muiden koirien (siis Fian) kanssa leikkiminen on paljon hauskempaa! Nykyisin Frendan täytyy myös aina olla siellä missä minäkin. Nukkumaankin täytyisi aina päästä syliin. Onhan se mukavaa kun koirat kiintyy omistajiin ^^

Kovasti odotellaan että puihin tulisi lehtiä ja nurmikko alkaisi taas viertämään, niin katoaisi tuo kevään harmaus.

6 kommenttia:

  1. Kiva kun olet innostunut näyttelyistä! Niin minäkin! :) En tiedä miten siellä teilläpäin on mutta täällä Pieksämäellä mä kävin koirakentällä ihan näyttelytreeneissä. Mutta suurimman työn olen tehnyt kotona ja vieläkin pitäis pöydällä seisomista harjoitella. Me ollaan menossa heinäkuussa Laukaaseen ja Mikkeliin näyttelyihin.

    VastaaPoista
  2. Joo Mäntyharjuun olis tarkoitus tulla. Tuletko Frendan kanssa? Tsemppiä näyttelyharjoitteluun! :)

    VastaaPoista
  3. Joo tulkaa ihmeessä! Ja käykää vaan Fian kanssa kokeilemassa! Mutta tottahan se on että kaikki eivät ole näyttelytähtiä. Eikä tarvitsekaan! Mulla on 8 vuotias cockerspanieli myös eikä siitä ole näyttelyyn vaikka niin kovasti toivoinkin. Mätsärissä joskus sen kanssa kävin kun Roosa oli nuori.

    VastaaPoista
  4. Ei mulla ole kun nuo kaksi. Tai oikeastaan mulla ja Maurilla on Peppi ja mun äidille ja siskoille jätin Roosa cockerin koska siitä ei ole kaupunkikoiraksi. Mulla oli myös kolme hamsteria ja viimeinen kuoli viime tammikuussa. Me ollaan kyllä jo vuoden verran mietitty sitä toista koiraa Maurin kanssa. Siksi onkin kiva tuntea teidät kun teillä on cavalier ja ranskis. On kiva tietää miten teidän koirien yhteiselo sujuu. Kun ei vieläkään tiedetä olisko se toinen koira cavalier,boston vai ranskis. Bostonissa mua vähän mietityttää se hirmu vilkkaus. Jonkun bostoni ihan aikuisena oli riehunu leluillaan neljä tuntia putkeen eikä olis silloinkaan lopettanu vaan omistajan oli pitäny ottaa syliin se rauhottuu. :/ Olis kiva tietää miksi sinä päädyit ranskikseen?

    VastaaPoista
  5. Peppi on kyllä herkkä ja niinkuin sanoit niin kipukynnys on matala. Jos isompikin koira vähän tökkäsee niin se on heti uiuiui! Eikä Peppi isojen koirien kanssa leikikään. Mutta meidän kissan kanssa Peppi tykkää kyllä painia! Sehän tässä mietityttääkin että miten bostonin tai ranskiksen kanssa nuo leikit kävis yhteen. Ja olen lukenutkin että pentuaikana täytyy leikkejä valvoa ja erottaa pentu aikuisen kimpusta jotta aikuinen koira saa myös oman rauhan. Miten Fia otti Frendan vastaan kun Frenda tuli kotiin? Minä tykkään myös massiivisen näköisistä roduista,myös isommista,mutta itse kyllä haluan kotiin pieniä koiria. Tykkään seurakoirista. Kuten sanoit,ei metsästysviettiä,eikä myöskään muuta erityistarvetta kuten pk-koirat joille myöskin pitäisi tarjota paljon rodunomaista puuhaa. cavalieriin olen todella tykästynyt,tosin tuo turha herkkismäisyys voisi olla vähäisempää,sen takia myös tuo boston ja ranskis kiinnostaa. Pidän myös cavalierista turkkirotuna mutta luulen että yksi pitkäkarvainen koira riittäisi. Sen huomaa varsinkin keväällä,syksyllä ja vesikeleillä. Mä inhoan kuraa! Ja aina pitää olla suihkuttamassa ja sit on puoli päivää koira märkänä. Sellainen lyhytkarvainen (boston,ranskis) olis nopeampi hoitoinen turkiltaan Pepin rinnalle. Mitenkäs, käyttääkö Frenda hampaitaan muuhun kuin leluihin? tarkoitan, että onko tullut isompiakin huonekalumuutoksia? :D Jostain kennelin sivuilta näin kun ranskis oli vähän "remontoinut" tai oikeastaan enemmän kuin vähän. Ranskiksilla kun on vahvat leuat. Peppi taas ei hampaitaan ole sellaiseen edes osannut käyttää,siksi päästy tosi helpolla. Olen myös miettinyt että onko ranskiksella ja bostonilla vaikea olla hengityksen kanssa? Onhan näillä roduilla tietysti omat sairautensa, peppi todettu toistaiseksi vielä täysin terveeksi(silmät,polvet ja sydän).Kävin muuten kurkkaa Frendan kasvattajan blogia ja todella kivalta vaikutti se kasvattaja! Siis miten tämä rodun valinta voi olla näin hankalaa! Hyvä asia on nyt kuitenkin se kun tunnen sinut ja Katjan, kun teillä on ranskis ja cava. Vielä pitäis jostain boston ja cava perhe löytää. :D *Huokaus* Viimeinen vuosi asiaa mietitty eikä vieläkään mitään tulosta. :D

    VastaaPoista
  6. Karoliina8/5/09 05:46

    Terveisiä Nita-siskolta Helsingistä! Voi olla, että näemme Heinolan pentunäyttelyssä heinäkuussa :)

    VastaaPoista