sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Esterata

Eilen pentutokossa oli kyllä hauskin kerta ikinä! Kahteen kenttään tehtiin kolme eri pistettä, jota saatiin vapaasti omaan tahtiin kiertää.

1.pisteessä ohjaaja neuvoi ja opasti koirakkoja noudon saloihin. Frenda juoksi aina innoissaan noutokapulan perään, mutta kapula oli niin mieleinen, että jouduin itse juoksemaan hetken aikaa karkuun, jotta frenda toisi kapulan minulle. Frendalla oli muutenkin keppostelupäivä ja kerran kun ohjaaja jutteli kanssani, Frenda ampaisi noutokapula kasan luokse ja yritti varastaa itselleen kapulat. Saatiin kotiläksyksi harjoitella kapulan pitämistä vierellä suussa.

2. pisteessä saatiin vapaasti leikkiä koirien kanssa noutoon auttavaa kahdenlelunleikkiä. Otettiin kaksi lelua käteen ja heitettiin toinen niin että koiran oli tarkoitus hakea ja tuoda se takaisin. Itse juostiin koiraa karkuun ja kun koira juoksi omistajan kohdalle ja pudotti lelun, heitettiin toinen lelu noudettavaksi. Vauhdikas ja raskas leikki! Kun kumpikaan meistä ei jaksanut enää kyseistä leikkiä leikkiä, aloin vähän temppuilla ja tokoilla ajan kuluksi samalla kun odotin vuoroani esteradalle. Frenda osaa jo tosi sujuvasti pujotella jalkojen välistä minun kävellessä!

3. pisteessä oli hauska agilitypainoitteinen temppurata. Ensimmäinen este oli maassa lojuva puomi jota pitkin täytyi kävellä ja puomin päässä olevan kontaktiin piti pysähtyä vauhdista. Seuraava este oli pöytä, johon koiran piti istahtaa ja olla paikoillaan kun omistaja kiersi koiran ympäri. Seuraava este oli Frendasta varmaan hauskin: pitkä putki jonka läpi piti juosta. Kerran aikaisemmin putkea ollaan kokeiltu, mutta tuntu kuin Frenda olisi ollut vanha tekijä, niin nopeesti ja sujuvasti se esteen suoritti! Putken jälkeen oli hyppy vuorossa. Ei ongelmaa siinäkään, loistavasti menee. Viimeinen tehtävä oli pujotella 12 kepin keppijono, mikä sujui sujuvasti. Kotona treenailu ei ole mennyt hukkaan ;)

Nyt siis kiinnitettävä huomiota siihen noutoon paikallaan pysymiseen samalla kun kierrän Frendan ympäri.

Tulipas tästäkin romaani. Pitäisi varmaan joku treeniblogi perustaa kun juttua tuntuu riittävän ja näkisi hyvin Frendan kehityksen tässä lajissa 8)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti