keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Tokon alkeita

Äsken juuri Frendan kanssa vähän aikaa tokoiltiin, leikittiin ja harjoiteltiin leikkimielisesti koiratanssia.

TOKO: Elokuun pentukurssia varten harjoiteltiin ennakkoon muutamia peruskäskyjä, joita ei olla vielä opittu. Lähinnä vaan vierelle menoa ja maahan menemistä. Frendaa on mitä mahtavin kouluttaa, kun se on aina innokas oppimaan kaikkea uutta ja se ei kyllästy helposti. Kaikki yhteinen tekeminen on muutenkin ihan huippuhauskaa, jos Frendalta kysytään. Ja tänään Frenda oppi menemään maahan. Olin aivan varma että sen oppimiseen menee ikuisuus, mutta tämä tyttö hoksasi sen jo 15 minuutissa! Olin kyllä aikaisemminkin yrittänyt kouluttaa sitä, mutta eri menetelmällä. Viereen meno luonnistuu ohjaamalla kädellä.

LEIKKI: Leikittiin koulutuksen taukojen aikana eilen tekemälläni narulelulla "helliä" vetoleikkejä. Lähinnä vaan siksi, koska rokotuksilla lääkäri huomasi että Frendalla on joku poskihammas alhaalta ihan irtoamispisteessä. Jos se vaikka sattuisi tipahtamaan leikkiessä, niin saisin sen talteen... :) Kaikki hampaat kun mystisesti katosivat ennen kuin ehdin saada yhtään talteen. Lähes kaikki ovat jo vaihtuneet pysyviin. Hiukan vinojakin yksilöitä löytyy suusta, mutta katsoo sitten tarkemmin onko mahdollisesti purentavikaa kun hampaat ovat kasvaneet kunnolla.

KOIRATANSSI: Tulevaisuuden harrastusta aloitellen treenattiin jalkojen välistä pujottelua ja pyörähtelyä. Hauskaa puuhaa, ei voi muuta sanoa! Frendakin innoissaan pomppii ja pyörähtelee kun käsken tekemään temppuja. Sitten kun osataan kunnolla kaikenlaista, voisihan sitä vaikka kehitellä kunnon koiratanssishow.

Huomiseksi luvattu melkein 20 astetta lämmintä. Luvassa siis enemmän ulkonaoloa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti