keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

"TASSU!"

Illan saapuessa kouluttelin Frendaa, kun saimme kerrankin olla kahdestaan siskon ulkoiluttaessa Fiaa. Aluksi vähän vierellä seuraamista ja näyttelyasentoja. Hienosti luistaa, vaikka takajalkojen asentoa joutuu yleensä korjailemaan. Halusin kokeilla ihan Frendankin iloksi jotain uutta ja erilaista, joten alettiin harjoitella tassun antamista. Alku oli vähän ankea, kun Frenda ei meinannut oivaltaa tassun antamisen ideaa. Aikani minä siinä kättelin, kehuin ja palkitsin, kunnes viimein nosti aivan omatoimisesti tassuaan! Ei kauaa riemua kestänyt, kun Frenda taas unohti mitä pitikään tehdä. :] Tarvittiin vain kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä ja kärsivällisyyttä ja vihdoin tassun antaminen luonnistui kuin ammattilaiselta! Huomasin tytön silmistä, että taisi ilo olla molemmin puolinen uuden tempun oppimisesta :)

Tassun antamisen ohella opittiin myös:
-antamaan ylävitosta
-vilkuttamaan takaisin

sekä aikaisemmin haukkumaan käskystä. (oikeastaan tuhahtelemaan)

Loppuillasta heiteltiin frisbeetä, mikä on tästälähin yksi Frendan lempileikeistä. Kun oppisi vielä tuomaan sen nätisti heittäjälle takaisin..

on se vaan niin ihana ♥

1 kommentti:

  1. Hyvä Frenda!! Taitaa olla nopea oppimaan, Peppikin oli pentuna ja on edelleen jos vaan viitsii uutta opettaa... :) Me käytiin Pepin kanssa vähän aikaa myös agilityn alkeiskurssia ja ohjaajat kehuivat Peppiä älyttömästi että siinä koirassa on ainesta! En tiedä olenko itse niin kiinnostunut näistä koulutus jutuista kun jäi kurssi käymättä loppuun. :/ Perusasiat on pentuna opetettu. Nykyään me harrastellaan näyttelyitä,mätsäreitä,virikkeistämistä,lenkkeilyä ja mukavaa yhdessäoloa niin muiden koirien parissa kuin ihan vaan kaksistaankin. Verijälkeä vois kokeilla vaikka eihän cavalier ole ihan sen tyyppinen koira mutta koira kuitenkin. :)

    VastaaPoista