torstai 9. heinäkuuta 2009

Varakoirana

Viime tiistaina saatiin jälleen hauska idea. Siskoni oli ilmoittautunut yhdelle tokokurssille ja koska ei itse päässyt Fia-cavamme kanssa sinne, soitti hän kurssin ohjaajalle ja kysyin pääsisiköhän Frenda tuuraamaan Fiaa. Kyllähän se kävi ja aloimme odottaa innolla iltaa.

Paikanpäällä meitä odotti muutama koirakko ja jäimme itsekkin kentän laidalle odottelemaan tunnin alkua. Kun tunti lopulta alkoi menimme riviin ja ensin oli luoksepäästävyys. Frenda oli innoissaan lähestyvästä ohjaajasta, eikä meinannut malttaa olla vierellä paikoillaan. No työnsin nakin nenän eteen ja kiinnitin sen huomion itseeni. Kun ohjaaja oli käynyt kaikki koirat läpi, aloimme harjoitella hiukan perusasentoa. Ei mennyt kauhean loisteliaasti meillä, koska Frenda meni koko ajan vinoon (mikä oli ihan puhtaasti oma vikani). Ohjaaja oli muutenkin tosi tarkka, ettei yhtään saanut olla asento vinossa. Hyvä vaan ettei opi sitten väärää asentoa. Täytyy jatkossa kiinnittää erityisesti omaan käteen palkatessa huomiota, koska käteni oli ihan liian vahva ja kun annoin herkun, työnsin Frendaa koko ajan vahingossa taaksepäin. Vierelle menoa täytyy nyt treenata kunnolla!

Tunnin aikana ohjaaja myös katsoi millä mallilla koirakoitten seuraaminen oli ja sitä harjoitellaan sitten ensi kerralla. Kontaktissa seuraaminen ei meiltä luonnistunut ja se näytti vähän päiväkävelyltä.. Siihen samaan pötköön muut myös kokeilivat paikka makuuta. Frenda ei kuitenkaan suostunut menemään maahan koska kenttä oli kivinen (tekosyitä, tekosyitä :D), eikä muutenkaan oltu edes harjoiteltu vierellä maahan menoa, eihän Frenda osaa mennä ilman käden ohjausta edes vierelle. Suoritimme tehtävän sitten normaalisti istuvalteen, mikä meni kyllä tosi loistavasti ilman aikaisempaa harjoittelua. Ohjaaja kehui lopuksi Frendaa, koska se oli lähes koko ajan omatoimisesti kontaktissa minuun, mikä on kuulemma harvinaista näin pienille koirille.

Oli aika tiukkaa koulutusta, mutta hyvin Frenda pärjäsi kokeneimpien aikuisten koirien rinnalla. Ensi tiistaina taas uudestaan toimitaan sijaisena, onneksi viimeistä kertaa 8)

Elokuussa alkava tokon pentukurssi on varmaan tuon rinnalla ihan lastenleikkiä.

2 kommenttia:

  1. Kannattaa tosiaan olla tarkka tuossa perusasennossa ettei palkkaa vinosta. Manua nimittäin joskus palkkasin vähän vinostakin perusasennosta ja nyt onkin siinä korjaamista :)

    VastaaPoista
  2. hahaa :) Mortin noi tohinan kuullostaa niin avuttomilta, kun frenda osaa vaikka mitä niin hyvin.. noo, hiljaa hyvä tulee :)

    VastaaPoista