perjantai 31. heinäkuuta 2009

Viikko pohjanmaalla

Perjantaina 24.7 lähdimme huristelemaan kohti Seinäjokea. Frenda otti jo kotipihassa mukavan asennon, sillä neljä tuntia ei ihan äkkiä vierähtäisi.

Matka sujui mukavasti koirien torkkuessa ja illan tuntumassa oltiin perillä Lapualla. Viikonlopun jouduimme yöpymään vanhassa metsästysmajassa, mikä ei ainakaan Frendaa tuntunut haittaavan. Tyttö oli kuin kotonaan :)
Viikonloppuna tutustuttiin Frendan kanssa lähimaisemiin kävelylenkkien merkeissä, sekä pelottaviin lehmiin. Oli siinä lehmillä ihmettelemistä kun pikku veitikka silmät suurina uhittelee aidan toisella puolella. Nopeasti opittiin kyllä ettei ulvominen hyödyttänyt mitään.

Sunnuntaina muutimme sitten uuteen mökkiin, mikä oli melko lähellä metsästysmajaa. Frenda oli taas ihan täpinöissään huomatessaan että takapihalla oli kolme vasikkaa aitauksessa! Korvat pystyssä oravaääniä päästellen se ihmetteli kummia muukalaisia.

Saatiin jännitystä kerrakseen, kun ollessani mökissä vahtivuorossa Fia-koiramme oli saanut ulko-oven auki ja lähtenyt karkumatkalle. Ja onhan Frendakin tietty niin seikkailunhaluinen, että muiden yllytyksestä lähtee mukaan. Huomatessani aukinaisen oven, paniikissa ajattelin että ne olivat syöksyneet vasikka-aitaukseen. Pihalla onneksi huomasin Frendan, joka istui keskellä takapihan nurmikkoa ja katseli vasikoita. Nauratti mielessä hetken aikaa, kunnes nappasin pikku karkulaisen syliin ja vein sisälle. Toinen koiramme taas oli ihan toista maata. Se juoksi pitkin pihoja ja peltoja, eikä sillä ollut aikeissakaan jäädä kiinni. Onneksi saatiin se tavallaan umpikujaan pienten lampien väliin ja siitä kiinni. Näiden tyttöjen kanssa ei aika käy koskaan pitkäksi!:)

Maanantaina Frenda jäi mökkiin touhuilemaan Fian ja äitini kanssa, kun me muut olimme Power Parkissa hurvittelemassa.

Tiistaina suuntasimme koko laumalla Kokkolaan. Aamupäivä pyörittiin kaupungilla, mutta iltapäivällä kävimme Frendan kasvattajalla moikkaamassa tuttuja. Frendalla oli hymy yli korvien kun se tervehti emä Orvokkia ja Ruusua. Se pyöri ja paini maassa muiden kanssa. Siitä tuli ihan eri koira kun pääsi muiden ranskisten kanssa touhuamaan. Oli tosi mukavaa ja eiköhän Frendakin odota ihan innolla seuraavaa kertaa :)

Keskiviikkona käytiin koirien kanssa Seinäjoella jokiristeilyllä. Frenda ei paljonkaan maisemia ehtinyt katsoa, kun luomet alkoivat painaa liikaa ja pikkuinen vajosi unten maille. Seinäjoelta ostettiin Frendalle puolikuristava panta ja uusi musta hihna.
Torstaina alkoikin pitkän viikon jälkeen pakkaaminen ja kotimatka. Poikkesimme kotimatkalla Keskisen kyläkaupassa, ennen kuin matka jatkui.
Ennen yhdeksää saavuimme kotipihaan ja ihanasti taas kotiin.

Mukava reissu olikin! Piti yrittää jotenkin tiivistää viikon tapahtumat, sillä muuten tästä olisi tullut vielä pidempi romaaninpätkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti